Не може да се помогне на всички!“ – казва безсърдечния,

...
 
Не може да се помогне на всички!“ – казва безсърдечния,
Коментари Харесай

Помагай винаги, когато можеш. Защото така правят добрите хора

 

„ Не може да се помогне на всички! “ – споделя безсърдечния, и не оказва помощ на никой. 

Мария декор Ебнер-Ешенбах

 

Всички имаме проблеми. Независимо дали в очите на другите нашите проблеми са дребни и незначителни, ние ги виждаме като огромни и сложни за позволяваме. Започваме да се усещаме от ден на ден обезпокоени и постоянно губим предпочитание за живот и забравяме за себе си. Проблемите, които имаме ни гълтам и ни трансформират в хора, които не изпитват наслада и задоволство от живота. Такива, които от дълго време са не запомнили по какъв начин се забавлява и единственото, от което се интересуват са проблемите, които имат.

Много постоянно и забравяме, че нашето семейство и другари също изпитват компликации. И на тях не им е по-малко елементарно, в сравнение с нас. И всякога, когато се срещнем с тях, ние бързаме да се оплачем от живота, без да подозираме, че и те изпитват усложнения. Използваме ги като кошче за душевни боклуци и още повече натоварваме тяхната душeвност.

Това, което е добре да създадем е да осъзнаем, че всеки един от нас си носи своя кръст. Всеки има история, която го натъжава. Проблем, който го тормози. И компликация, през която минава. В подобен миг човек би трябвало да не помни за егоизма и да намерения и за другия. И да не се оплаква непрекъснато. А в противен случай. Трябва да се изправи самоуверено против всички проблеми и да се бори с тях. Ако играем ролята на жертви, в никакъв случай няма да вкусим от сладостта на успеха. Никога няма да се преборим с компликациите и постоянно ще бъдем слаби. Но преди да бъдем смели, мощни и спечелили, би трябвало да бъдем хора. Иначе всичко губи смисъл.

Представяме ти методите,  с които може да окажеш помощ на твоя сътрудник да се оправи с проблемите и паниките, които има.

 

Бъди съпричастна

Не се ядосвай, когато някой споделя проблемите си пред теб. Покажи съпричастност и приеми, че този човек е имал контузия от предишното и по тази причина се държи по този метод. Прояви схващане и се пробвай да го успокоиш. Вдъхни му религия и го накарай да повярва, че всичко ще се оправи. Той има потребност от поддръжка и обич, а не от упреци и рецензия. Ако му отвърнеш остро, ще се почувства още по-зле. Бъди добър и благ човек. И всякога, когато имаш опция да окажеш помощ го направи. Но също по този начин и не позволявай хората да се възползват от добротата ти. Достатъчно интелигентна си, с цел да правиш разлика по кое време един човек се нуждае от помощ и по кое време се пробва да те манипулира.

Не съди

В никакъв случай не трябва да съдиш. Той се е обърнал към теб за помощ, тъй като ти има цялостно доверие. Не си мисли, че му е било елементарно да ти показа. Но въпреки всичко е събрал храброст и го е направил. Защо е избрал теб? Защото е сигурен в теб и знае, че ти постоянно ще му дадеш добър и разумен съвет. И в никакъв случай не би го осъдила. Чувства се спокоен в твоята компания и го караш да се усеща по-добре. Но още веднъж ти споделяме, че би трябвало да внимаваш. И да не разрешаваш непознатите проблеми да те обхванат и да забравиш за себе си. За всяко нещо си има граници, както и за добрината и помощта. Надяваме се да се оправиш.

Изслушай го до дъно

Въпреки че историята им може да е много дълга и напрягаща, изслушай своя събеседник до дъно. Слушай деликатно всяка една негова дума и се пробвай да се поставиш на негово място. Не омаловажавай нещата, които го тормозят, тъй като за теб може да не са значими, само че за него са. Остави го да излее сърцето си и всичко, което му тежи.

След това той ще се почувства по-добре, а ти ще докажеш за следващ път, че си добър другар и човек. Покажи, че си съпричастен към всичко, през което минава сега. Една мощна прегръдка от време на време може доста да успокои разтревожения.

Поддържай добра връзка

Опитай се да схванеш от кое място идват проблемите му. Със сигурност за лабилното му положение си има провинен. Може би в случай че му окажеш помощ да схванеш кое или какво стои в основата на всичко това, ще му е по-лесно да се оправи с проблемите. В този миг, този вид хора имат потребност някой да им напомни всички положителни качества, които имат. Знаем, че ти можеш по-добре от всички това. Накарай го да повярва в себе си и опциите си. Накарай го да разбере, че проблемите са краткотрайни и разрешими, само че душeвността може доста елементарно да рухне в случай че не се погрижим за себе си, а се отдадем на отрицателните страсти да ни завладяват.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР